Je bent hier:   Computationeel denken: leren programmeren met Python en Jupyter notebooks

Computationeel denken: leren programmeren met Python en Jupyter notebooks

Onze maatschappij wordt steeds meer gedigitaliseerd. Om voorbereid te zijn op de technologieën van morgen, kan een basis programmeren zeker helpen. Python is een zeer toegankelijke en soms zelfs intuïtieve programmeertaal.

Via Jupyter notebooks, digitale documenten die zowel uitvoerbare code bevatten als tekst, afbeeldingen, hyperlinks… leer je de basisprincipes van programmeren in Python. Je gaat zelf actief met de notebooks aan de slag.

De deelnemers:

• kunnen in Python een print-opdracht uitvoeren;
  • weten wat variabelen en datatypes zijn;
  • kunnen info opvragen bij de gebruiker;
  • kennen de principes van computationeel denken zoals sequentie, decompositie, debugging, herhalingsstructuren en keuzestructuren.

Leerkrachten tweede en derde graad s.o. en docenten hoger onderwijs die geïnteresseerd zijn in een basis programmeren in Python op een toegankelijke manier, zonder installatie van extra software.

Voorkennis: basiscomputervaardigheden: map openen, bestand open en sluiten, menubalk, copy-paste, webadres ingeven…

Na vele jaren ervaring als wiskundelerares, coördineert Natacha Gesquière nu de optie STEM op haar school. Andere uitdagingen kruisten zo haar pad: programmeren, computerwetenschappen, met leerlingen (eerste tot derde graad) meedoen aan de robotwedstrijd, mediawijsheid en de M in STEM tot zijn recht laten komen.

Cursuscode: 19/STM/037A

Drank en digitale syllabus inbegrepen.

Deze nascholing was oorspronkelijk gepland op 5 mei 2020 op Campus Drie Eiken, maar kon toen niet plaatsvinden wegens de coronamaatregelen. Opgelet: de cursus vindt nu plaats op de Boogkeers.

Inlichtingen bij: Clara Wouters, 03 265 17 03, Clara.Wouters@uantwerpen.be

dinsdag 29 september 2020 13:30u 16:30u Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 203 (tweede verdieping)