Je bent hier:   Denk Wijs na over Media in je klas/school(beleid)!

Denk Wijs na over Media in je klas/school(beleid)!

Smartphone in de klas? Internet gebruiken tijdens de speeltijd? Snapchat toelaten?

Hedendaagse vragen? Hedendaagse antwoorden gevraagd!

In deze interactieve presentatie over mediawijsheid in de school worden verschillende elementen toegelicht:

• Wat is mediawijsheid en hoe zet je het om in de praktijk?
  • Welke sociale media zijn er en welke gebruiken de leerlingen?
  • Wat is online toegestaan en wat is niet toegestaan?
  • Hoe kan je je leerlingen en collega’s helpen om sociaal en wijs om te gaan met media (kritisch)?
  • Sociale media is ‘niet’ gevaarlijk, maar zoek de opportuniteiten.

• De deelnemers kunnen na de vorming het begrip mediawijsheid toelichten en omzetten in de klas- en schoolpraktijk.
  • De deelnemers kunnen  handvatten gebruiken om de leerlingen kritisch bewust te maken van het online-gebeuren.

Leerkrachten en alle andere geïnteresseerden aso/tso/kso.

Shane Vermeersch werkt als lector in de lerarenopleiding van VIVES campus Kortrijk. Hij doceert Informatie- en digitale vaardigheden. Hij coördineert het project "STEM Computer!", een project rond computationeel denken, binnen het expertisecentrum Onderwijsinnovatie. Shane voert nog andere onderzoeksprojecten uit rond cyberpesten en gebruik van de smartphone. Daarnaast is hij LEGO® Educational Coach in de LEGO® Education Innovation STUDIO van VIVES.

Cursuscode: 18/OND/070A

Dranken en syllabus inbegrepen in de deelnameprijs. Beperkt aantal deelnemers.

Inlichtingen bij: Carolyn Smout, 032652973, carolyn.smout@uantwerpen.be

maandag 25 februari 2019 13:30u 16:30u OPGELET, NIEUWE LOCATIE: Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (op Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal C0110 (eerste verdieping)

! NIEUW ADRES !