Zoek een nascholing
Je bent hier:   LEZING 3 LEERSTOEL: Collective teacher efficacy - Het gezamenlijk geloof van een schoolteam om impact te hebben op het leren van de leerlingen - live online nascholing

LEZING 3 LEERSTOEL: Collective teacher efficacy - Het gezamenlijk geloof van een schoolteam om impact te hebben op het leren van de leerlingen - live online nascholing

We bekijken de relatie tussen onderwijskundig leiderschap en collective teacher efficacy. Je krijgt zicht op het belang van en de randvoorwaarden bij het ondersteunen van schoolteams in het delen van passie voor onderwijs. Hierbij belichten we de rol van leraar, beleidsondersteuner en schoolleider in het proces om de collective teacher efficacy te verhogen om zo een bijdrage te leveren aan het verhogen van de leerwinst.

Programma

De beschrijving en de inhoud van het volledige traject van de Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking met alle lezingen en workshops vind je hier.

Doelstellingen

  • Je kan beschrijven wat collective teacher efficacy is;
  • Je hebt inzicht in de randvoorwaarden die moeten vervuld zijn om een bijdrage te leveren aan het versterken van de collective teacher efficacy in je schoolteam;
  • Je kan met collega’s onderzoeken welke inspanningen van het team een effect hebben op de leerwinst van leerlingen.

 Voor verdieping van deze doelstellingen kan je de workshop volgen op woensdag 31 maart 2021 van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Doelgroep

Schoolleiders, beleidsmedewerkers en leerkrachten die hun steentje willen bijdragen aan het schoolbeleid en andere geïnteresseerden.

Begeleiding

Annemie Lybaert streeft vanuit passie voor onderwijs naar vakmanschap in veranderen; leren en ontwikkelen van mens en organisatie. Als schoolleider en procesbegeleider weet ze dat bij het ontwerpen van een reeks opbouwende interventies richting het vooropgestelde doel, je rekening moet houden met de wet van ‘de kleine stapjes’. Vandaag is ze verantwoordelijk voor strategie en innovatie in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en in haar rol als netwerkregisseur begeleidt ze complexe vraagstukken volgens de principes van Laloux, Hattie en Scharmer.

Praktisch

Cursuscode: 20/LOS/003A

We willen de presentatie real life laten doorgaan om een meer aangename interactie mogelijk te maken, waarbij aan alle voorwaarden voor een coronaveilige omgeving wordt voldaan.

Indien nieuwe Covid-19 maatregelen ons daartoe zouden dwingen, zullen we een link voor streaming naar alle deelnemers mailen.

Wie reeds bij inschrijving beslist om de lezing online te volgen, vragen we om dit in het opmerkingveld van de inschrijving te noteren.


Jouw bijdrage: 0 EUR.
Inlichtingen bij: Nicole Coveliers, 03 265 25 41, nicole.coveliers@uantwerpen.be

Datum Beginuur Einduur Locatie
dinsdag 30 maart 2021 18:30u 20:00u via afstandsonderwijs (Zoom)


Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Klik hier voor het huidige nascholingsaanbod.

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen