Zoek een nascholing
Je bent hier:   Slim onderpresteren aanpakken

Slim onderpresteren aanpakken

Onderpresteren blijkt in de praktijk een hardnekkig probleem. Om leerkrachten en onderpresteerders doelgerichter te laten werken, reikt deze nascholing je een aantal basistools aan.

Programma

In deze interactieve nascholing maak je kennis met de 5 types onderpresteerder (de Uitsteller, de Perfectionist, de Angstige, de Oogappel en de Broekvager). Je leert werken met deze typologie zodat jij de onderpresteerder beter kan herkennen. Elk type heeft zijn eigen leerbehoeften en daar kan de leerkracht in zijn klas als de begeleider individueel op inwerken opdat het onderpresteren slimmer wordt aangepakt. Je krijgt ook handvatten uit het wetenschappelijk onderzoek van dr. Desmet.

Slim onderpresteren aanpakken is niet enkel een individueel model, in deze workshop worden ook tips op klasniveau meegegeven. We richten ons op het versterken van de leerkracht en het vergroten van de leervaardigheden bij de leerling.

Doelstellingen

Na het volgen van de nascholing kan je

  • onderpresteren (vooral relatief onderpresteren) herkennen en typeren naar leerbehoefte;
  • begeleidingshandvatten voor een opbouwend gesprek hanteren;
  • klastips voor betere leercoaching, los van het individuele begeleiden, gebruiken.

Doelgroep

Alle geïnteresseerde leerkrachten, leerlingenbegeleiders, directies, coördinatoren, ondersteuners, CLB-medewerkers secundair onderwijs.

Begeleiding

Tania Gevaert is psychotherapeut (Korzybski Instituut en AIHP) en trainer. Tania is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en onderpresteren (ECHA, Radboud Univ.). Ze leidt een multidisciplinair team waar diagnostisch en ontwikkelingsgericht wordt gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Samen met dr. Ophélie Desmet heeft zij het boek Slim onderpresteren aanpakken geschreven (Garant).

Praktisch

Cursuscode: 22/LZG/031A

Cursusmateriaal en lunch inbegrepen


Jouw bijdrage: 132 EUR.
Inlichtingen bij: Carolyn Smout, 03 265 29 73, carolyn.smout@uantwerpen.be

Mee te brengen door cursist

Je eigen casus, dan kun jij ineens aan de slag met de toolkit.

Datum Beginuur Einduur Locatie
maandag 23 januari 2023 09:30u 16:30u Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 201 (tweede verdieping)


Schrijf in voor deze cursus

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen