Zoek een nascholing
Je bent hier:   Tekstopmaak met LaTeX: gebruik van de online editor Overleaf voor beginners

Tekstopmaak met LaTeX: gebruik van de online editor Overleaf voor beginners

Voor de opmaak van wiskundige en wetenschappelijke documenten is het tekstzetprogramma LaTeX een waardig alternatief voor Word. In een toenemend aantal opleidingen aan het hoger onderwijs behoort LaTeX tot het verplichte curriculum, met als gevolg dat steeds meer (beginnende) leerkrachten hiervan gebruik maken. Een online editor zoals Overleaf is dan ook erg geschikt om samenwerking tussen de verschillende generaties te optimaliseren. Daarnaast wordt het aanleren van LaTeX bij leerlingen gezien als een vorm van zinvol ICT-gebruik. Het aangeboden zelfstudiepakket kan dus ook in de klas gebruikt worden, zodat leerlingen hun verslagen in het kader van onderzoekscompetenties met behulp van LaTeX kunnen maken.

Programma

Deze workshop is bedoeld voor leerkrachten die kennis willen maken met het tekstzetprogramma LaTeX. Daarnaast is deze nascholing ook bedoeld voor collega’s die al ervaring hebben met LaTeX en die computerlessen LaTeX willen aanbieden in hun klas. Deze kennismaking gebeurt met behulp van een browser en een internetverbinding, zodat de installatie van software geen vereiste is.

Na een inleiding gaan de deelnemers aan de slag: verkennen van de online editor Overleaf, leren uit een voorbeelddocument en maken van eigen documenten zoals werkbladen, cursusdelen, taken en toetsen. De deelnemers zullen hierbij persoonlijk begeleid worden.

Om een eigen account aan te maken, vragen we dat je beschikt over een geldig e-mailadres en dat je ook online kunt inloggen.

 

Doelstellingen

Deelnemers

- maken kennis met het alternatief tekstzetsysteem LaTeX;

- kunnen al kleine, eenvoudige documenten opmaken;

- beschikken na deze workshop over een zelfstudieboek en online ondersteuning, zodat ze ook na deze workshop verder kunnen doorgroeien in hun vaardigheden;

- krijgen concrete lessen aangeboden en kunnen op die manier meteen aan de slag op hun school.

Doelgroep

Leerkrachten wiskunde 2de en 3de graad aso.

Begeleiding

Koen De Naeghel, leerkracht wiskunde aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Brugge (aso). Lid van de stuurgroep wiskunde tweede en derde graad West-Vlaanderen. Auteur van wiskundig-didactische publicaties zoals Wiskunde Aan zet en Wiskunde In zicht voor het vierde, vijfde en zesde jaar aso voor studierichtingen met component wiskunde, vrij te verkrijgen op de website www.koendenaeghel.be: A passion for math and math education.

Praktisch

Deze cursus loopt over 2 dagen.

Cursuscode: 18/WIS/022A

Drank en uitgebreide syllabus inbegrepen.

Beperkt aantal deelnemers!


Jouw bijdrage: 102 EUR.
Inlichtingen bij: Miet Oost, 03 265 29 79, miet.oost@uantwerpen.be

Datum Beginuur Einduur Locatie
woensdag 15 mei 2019 14:00u 17:00u Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), PC-klas D.024 (gelijkvloers)
woensdag 22 mei 2019 14:00u 17:00u Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), PC-klas D.024 (gelijkvloers)


Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Klik hier voor het huidige nascholingsaanbod.

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

! NIEUW ADRES !
Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen