Dag van het Ondersteunend Personeel - Ronde 2 (11:15 - 12:45)

Keuze Lesgever
(Sessie 2.1) LOKAAL 201 - Elk probleem… een kans! Joost Hillewaere

Leven en werken in hectische tijden zorgt voor grote uitdagingen: deadlines die elkaar in spoedtempo opvolgen, vernieuwingen die amper tijd lijken te krijgen om geïmplementeerd te worden, een bedrijfscultuur waarin communicatie en teamwork centraal staan. Oudere werknemers kijken aan  tegen een langere loopbaan dan oorspronkelijk gedacht, jonge collega’s moeten zich razendsnel inwerken… Herkenbaar?
De vraag die zich opdringt, is niet: wat is het probleem? Maar wél: hoe ga je daar mee om?
Het antwoord is: denk het OM!
In deze workshop maak je kennis met OMdenken, de tegenpool van VASTdenken. Je leert tools kennen om een mindshift te maken, zodat je in elk ‘probleem’ opportuniteiten kunt zien. Anders kijken dus, zodat je anders gaat denken en handelen. Aan de hand van het Omdenken-kaartspel gaan we samen aan de slag rond enkele concrete ‘problemen’ van de deelnemers. Zo ervaar je meteen wat OMdenken voor jezelf kan betekenen.Na deze sessie is niks nog hetzelfde! Van dan af geldt: hoe meer problemen, hoe liever!

Deze sessie wordt herhaald in Ronde 3 - sessie 3.1.


(Sessie 2.2) LOKAAL 102 - De toelatingsvoorwaarden gewoon secundair onderwijs en OV4 van het buitengewoon secundair onderwijs Eline De Neef

Op 15 juli 2022 werd het nieuwe organisatiebesluit definitief goedgekeurd. De toelatingsvoorwaarden werden aangepast in het kader van de verdere uitrol van de modernisering. In deze sessie krijg je de nieuwe algemene principes aangereikt en ga je dieper in op de toelatingsvoorwaarden per leerjaar.
Voor iedereen die betrokken is bij de oriëntatie en inschrijvingen van leerlingen.


(Sessie 2.3) LOKAAL 202 - Hoe omgaan met lastige mails in korte tijd zonder koud te klinken? Stefaan Van Parys

Als secretariaatsmedewerker kom je vroeg of laat in een mail sh**-storm terecht. Of je krijgt een klacht binnen waarvan je het gevoel hebt dat die vooral niet bij jou terecht moest komen.
Hoe reageer je hier het beste op zonder je oeverloos te verantwoorden of  hieraan veel te veel tijd te spenderen? Aan de hand van echte voorbeelden leer je in deze sessie antwoorden op moeilijke mails. Hierna ga je nog zelden te lang woorden wikken en wegen of wachten op een afdoend antwoord.

Deze sessie wordt herhaald in Ronde 3 - sessie 3.4


(Sessie 2.4) LOKAAL 103 - Psychologische flexibiliteit: met ACT op weg naar het leven dat jij wil leven! (DEEL 2) Nele Van Steen

Deze workshop bestaat uit twee delen; duid ook sessie 1.4 aan bij inschrijving!

Voor de inhoud van deze sessie: zie Ronde 1 - sessie 1.4.


(Sessie 2.5) LOKAAL 101 - Feedback, altijd een cadeau? (DEEL 2) Jan Gilté

Deze workshop bestaat uit twee delen; duid ook sessie 1.5 aan bij inschrijving!

Voor de inhoud van deze sessie: zie Ronde 1 - sessie 1.5.


Terug naar overzicht van workshops