Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.


 

Waarom registreren?

Het CNO biedt jaarlijks meer dan 600 nascholingen aan, maar wenst toch gepersonaliseerde dienstverlening te realiseren. Door te registreren en een interesseprofiel samen te stellen kan het CNO je via mail aangepaste nieuwsbrieven bezorgen met een selectie van nascholingen op maat.

 

Welkom bij CNO

In de kijker

Wetenschappen: hoe vind je nog de juiste informatie in dit tijdperk van misinformatie? 26-10-2017

Met de permanente informatiestroom waaraan jongeren worden blootgesteld, is de nood naar feiten hoog. Daarnaast worden vaak foutieve nieuwsberichten geschreven en gedeeld, waardoor een kritische kijk op de bron en de boodschap van het nieuws noodzakelijk is. Maar hoe stimuleer je jongeren om deze info kritisch onder de loep te nemen? En hoe kunnen ze deze info gebruiken om zelf hun mening te vormen?

Lees meer

Blended Learning, het verhaal van de 21ste eeuw Een theoretisch perspectief met tal van gekoppelde good practices 15-11-2017

Lees meer

De klassenraad gecoacht! 13-11-2017

Klassenraden zijn een belangrijk instrument voor het sturen en opvolgen van zowel het individuele groeiproces van een leerling als van het dynamisch proces van een groep/klas. Hoe kan je als directeur of coördinator een klassenraad als een efficiënt werkinstrument gebruiken binnen een leerkrachtenteam? 

Lees meer