CNO

Universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel

 

Over CNO  Contacteer CNO

De Boogkeers
Campus Drie Eiken - gebouw D
Boekjes voorjaar 2023
De Boogkeers - onthaal
Leslokaal

Welkom!

Het voorjaar van 2023 brengt opnieuw een ruim aanbod aan nascholingen voor iedereen in het brede onderwijsveld. Ontdek het aanbod op deze website of via de meest recente themaboekjes.

Wil je informatie van CNO op jouw maat ontvangen in je brievenbus of mailbox, lees dan hier hoe je jouw communicatievoorkeuren instelt!


Postgraduaat Leerlingenbegeleiding in het secundair onderwijs

Het Postgraduaat Leerlingenbegeleiding in het secundair onderwijs is sinds jaren een vaste waarde binnen CNO. Twijfel je of dit postgraduaat iets voor jou is? Bekijk hieronder enkele getuigenissen van eerdere deelnemers!


Interculturele en diversiteitscompetenties bij CNO

Op 24 mei organiseerde de Antwerp School of Education de inspiratiedag Werk aan je Wereldleraarschap!

Naar aanleiding van deze dag maakte CNO een brochure met een voorproefje van de nascholingen rond interculturele en diversiteitscompetenties in het schooljaar 2023-2024.

Benieuwd? Bekijk de brochure via deze link.


Duik in taal!

Kiezen voor talen is springen in een zee vol mogelijkheden. Met de campagne 'Duik in taal!' wil het Vlaams Talenplatform jongeren aanzetten om te kiezen voor een talenstudie. Via het Lerarenplatform van de website vind je allerlei materiaal om leerlingen en hun ouders te informeren over de mogelijkheden van talenrichtingen.

Meer informatie vind je ook in deze folder.


Online bevraging over professionaliseringsbeleid bestemd voor schooldirecties

Door middel van een online bevraging willen we in kaart brengen hoe je jouw professionaliseringsbeleid vormgeeft. Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 20 min. De verwerking en rapportering van de resultaten gebeurt in het kader van een masterproef met Prof. dr. Wouter Schelfhout en Els Tanghe als promotoren. Dit proces verloopt volledig geanonimiseerd.


In de kijker

Dossier jaarlijkse inlichtingen en onderwijsactualia buso: principes van omkadering 29-09-2023

Bij de start van het schooljaar dient elke buso-school verschillende elementen op te nemen in het dossier jaarlijkse inlichtingen. Deze nascholing ondersteunt het correct invullen van dit dossier en laat je zien waar je correcte info kan terugvinden. Je krijgt duiding over de principes van omkadering binnen buso en info over belangrijke nieuwigheden in de regelgeving voor scholen en leerlingen.

Lees meer

Boost de digitale zelfredzaamheid van jouw (ex-)OKAN-leerling 06-10-2023

Hoe ga je aan de slag met (ex-)OKAN-leerlingen die over weinig of geen computervaardigheden beschikken? Tijdens deze nascholing ontdek je hoe je anderstalige jongeren leert om te gaan met digitale basisvaardigen en hoe je hun digitale zelfredzaamheid bevordert.

Lees meer

Effectieve didactiek in de les aanvankelijk rekenen (1ste graad lager onderwijs) 02-10-2023

Hoe kan je recente wetenschappelijke inzichten over didactiek integreren en toepassen in je lessen aanvankelijk rekenen? Hoe beschrijf je de kernelementen bij het leren van getalbegrip en het automatiseren van basissommen? Benieuwd? In deze nascholing kom je er alles over te weten.

Lees meer

Nascholingsaanbod voorjaar 2023

Ontdek het ruime nascholingsaanbod van CNO voor het voorjaar van 2023 op de manier die bij jou past!

  • Gebruik de boomstructuur van onze website via de knop 'Nascholingsaanbod' links bovenaan.
  • Ga gericht op zoek via de zoekfunctie van onze website rechts bovenaan.
  • Blader door één of meerdere van onze themaboekjes:

Taal en cultuur,
maatschappij en economie

Wetenschappen, wiskunde, techniek en STEM

Leerlingenbegeleiding

Basisonderwijs

Leidinggevenden en ondersteunend personeel

Vakoverschrijdend aanbod

Ontvang je geen boekje van ons, maar wil je er in de toekomst graag eentje krijgen?
Blijf je graag op de hoogte via een digitale nieuwsbrief op jouw maat?

Je hebt reeds een account bij CNO? Meld je aan via de knop rechtsbovenaan, klik op 'Mijn portaal' en vink het vakje naast 'Brochures op mijn postadres' en/of 'Digitale nieuwsbrieven' aan.

Je hebt nog geen account bij CNO? Klik op onderstaande knop om een account aan te maken. Vul zeker het onderwijsniveau waar je actief bent aan, je functie en indien van toepassing de vakken die je geeft. Zo ontvang je enkel informatie die voor jou relevant is.

Ik wil informatie op maat van CNO ontvangen

 


Lespakketten Klimaatlink

Op 25 oktober vond de lancering plaats van 4 lespakketten voor klimaateducatie in het secundair onderwijs. De voorstelling van de lespakketten vind je in deze video.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook de opname van het volledige evenement met inleidende sprekers van Stad Antwerpen, Stad Sint-Niklaas en Universiteit Antwerpen.

Meer informatie: www.uacno.be/22WET007A en www.uantwerpen.be/klimaatlink


Afstandsonderwijs bij CNO

In coronatijden heeft afstandsonderwijs een grote sprong voorwaarts gemaakt. De ervaring leerde ons dat afstandsonderwijs ook in de toekomst mogelijkheden biedt voor CNO-nascholingen.
Wat denk jij van nascholingen in afstandsonderwijs? Welke vormen van afstandsonderwijs verkies jij? Welke onderwerpen vind jij geschikt om via digitale weg te volgen? Laat het ons weten via dit formulier!


Een andere vraag?

Contacteer ons:

 03 265 29 60 
 cno@uantwerpen.be


Volg ons op:

 Facebook
 LinkedIn
YouTube

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.