Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Werken aan een cultuur van breed evalueren met het hele team - live online nascholing 12-11-2020

Lees meer

Omgaan met weerstand bij veranderingsprocessen - deels live online nascholing 16-11-2020

Bij veranderingsprocessen in organisaties is er bijna altijd sprake van weerstand. Tijdens de opleiding ga je in op wat weerstand precies is (op organisatie-, groeps- en individueel niveau), redenen waarom mensen weerstand vertonen en hoe die weerstand wordt geuit. Daarnaast focus je op weerstandverminderende communicatie.

Lees meer

Beter leren schrijven - live online nascholing 17-11-2020

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update 23 oktober 2020


Als gevolg van de op 23 oktober door de overheid aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het cononavirus, zijn wij genoodzaakt om bijna alle cursussen die gepland waren in contactonderwijs in de week van 26 oktober uit te stellen.  De ingeschreven deelnemers worden persoonlijk via mail en sms op de hoogte gebracht.
 
Informatie betreffende de geplande nascholingen na de herfstvakantie volgt zo snel mogelijk.
 
Wij bedanken je nu al voor je begrip.


Vragen?

Voor verdere vragen, contacteer ons via cno@uantwerpen.be. Het CNO-team zal je zo snel mogelijk helpen.

Het CNO-team

 


Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking

De Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking organiseert in samenwerking met Antwerp School of Education (ASoE) en Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) “Haalbaar en gedragen werken aan schoolontwikkeling in uitdagende tijden”, een professionaliseringstraject rond schoolleiderschap in de brede zin van het woord voor alle onderwijsmensen die hun steentje willen bijdragen aan het schoolbeleid.

Meer informatie op deze pagina.

 


Lessenpakket burgerschapseducatie: maatschappelijke perspectieven op COVID-19

USCIA, Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen, creëerde een gratis lessenpakket burgerschapsvorming voor leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs in België (en Nederland).

Met deze lessen burgerschap wil UCSIA bijdragen tot brede solidariteit. Brede vormen van solidariteit zijn meer dan ooit nodig. De inzet voor mensen die je niet kent, mensen voor wie je niet eens empathie voelt, vreemden. De lessen zetten daarom sterk in op interdisciplinaire kennis, burgerschapsattituden en -vaardigheden.

Je kan een of meerdere lessen gratis downloaden via de website van USCIA of via KlasCement.