Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 


Maak kennis met ons aanbod basisonderwijs voor het voorjaar via deze nieuwe, beknopte brochure!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Aan de slag met artificiële intelligentie. KIKS: Kunstmatige Intelligentie, Klimaatverandering en Stomata 22-02-2021

Artificiële intelligentie (AI) is in opmars. AI-geletterdheid is een must om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Het materiaal is uniek omdat het ontstaan is uit de intensieve samenwerking van onderzoekers en leerkrachten en parallel is aan een lopend wetenschappelijk onderzoek aan de Plantentuin Meise en de UGent. Binnen de context van de klimaatverandering gaan leerlingen met een neuraal netwerk aan de slag om huidmondjes van planten te tellen.

Lees meer

Afspraken maken met peuter en kleuter - live online nascholing 09-02-2021

Hoe kan je als kleuterleider jouw peuter en kleuter grenzen aanleren? Vaak zijn kleuters mondig, of anderstalig, nog niet groepsbewust, anders opgevoed... Toch zijn ze allen voldoende talig: niet via woorden, maar via de universele, aangeboren taal van het lichaam. Een kleuter heeft al snel door welke posities er in een klas gelden, zelfs zonder woorden. We verkennen de vier posities en hun leiderschapsstijl.

Lees meer

Huiswerk als motiverende bijdrage in het leerproces van kinderen - live online nascholing 09-02-2021

Huiswerk is een zinvolle, uitdagende en motiverende bijdrage in het leerproces van kinderen. Afstemming en afspraken, harmonisch samenspel binnen een schoolteam zijn hiervoor een belangrijke voorwaarde. In deze nascholing reflecteer je over je huidige en wenselijke aanpak van huiswerk op klas- en schoolniveau, verhoog je jouw skills om huiswerkbeleid in je schoolcontext vorm te geven én krijg je zicht op de specifieke rol van ouders in het huiswerkverhaal.

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update 4 januari 2021


Het Centrum Nascholing Onderwijs blijft open. Wij blijven kwalitatieve nascholingen aanbieden met respect voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, docenten, cursisten en partners.

We bieden onze nascholingen zoveel mogelijk online aan. In uitzonderlijke gevallen kunnen nascholingen plaatsvinden via contactonderwijs, mét mondmasker in grotere lokalen. We brengen de ingeschreven deelnemers persoonlijk via mail op de hoogte.


Vragen?

Voor verdere vragen, contacteer ons via cno@uantwerpen.be. Het CNO-team zal je zo snel mogelijk helpen.

Dank voor je begrip.

Het CNO-team

 


Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking

De Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking organiseert in samenwerking met Antwerp School of Education (ASoE) en Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) “Haalbaar en gedragen werken aan schoolontwikkeling in uitdagende tijden”, een professionaliseringstraject rond schoolleiderschap in de brede zin van het woord voor alle onderwijsmensen die hun steentje willen bijdragen aan het schoolbeleid.

Meer informatie op deze pagina.

 


Lessenpakket burgerschapseducatie: maatschappelijke perspectieven op COVID-19

USCIA, Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen, creëerde een gratis lessenpakket burgerschapsvorming voor leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs in België (en Nederland).

Met deze lessen burgerschap wil UCSIA bijdragen tot brede solidariteit. Brede vormen van solidariteit zijn meer dan ooit nodig. De inzet voor mensen die je niet kent, mensen voor wie je niet eens empathie voelt, vreemden. De lessen zetten daarom sterk in op interdisciplinaire kennis, burgerschapsattituden en -vaardigheden.

Je kan een of meerdere lessen gratis downloaden via de website van USCIA of via KlasCement.