CNO

Universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel

 

Over CNO  Contacteer CNO

De Boogkeers
Campus Drie Eiken - gebouw D
Bekijk nu de opnames van de nascholing Taalintegratietrajecten van 30/09/2021!
De Boogkeers - onthaal
Leslokaal

Welkom!

Ook in 2022-2023 ondersteunt CNO je graag in je taak binnen het onderwijs. Ontdek het aanbod op deze website of via de themaboekjes.
Ontvang je nog geen boekje in je brievenbus en wil je dit in de toekomst graag wél ontvangen, lees dan hier hoe je dat aanvraagt.

We wensen je alvast een leerrijk jaar, voor je leerlingen én voor jou!
Brigitte, Carolyn, Elke, Els, Gonda, Isabella, Karolien, Kathleen, Kim, Kimmy, Luc, Marleen, Miet, Nicole, Peter, Renild, Tamara en Veerle

Themadagen voor basis- én secundair onderwijs op 29 september 2022

Op donderdag 29 september biedt CNO twee themadagen aan, één voor basisonderwijs en één voor secundair onderwijs.

De themadag voor het basisonderwijs draait volledig rond zorg, voor én door leerkrachten. Een greep uit de workshops: brede basiszorg, vorming van een hechte klasgroep, zorg voor kinderen met stress of trauma, werken aan positief gedrag, zorg voor leerlingen met een 'etiketje', verbondenheid binnen het schoolteam, uitval van collega's voorkomen...

Voor het secundair onderwijs werd als thema kwaliteitsvol onderwijs gekozen. Welke impact heeft de leerkracht op de kwaliteit van het onderwijs? Welke instrumenten heeft de leerkracht in handen voor kwaliteitsvol en effectief onderwijs voor elke leerling?

Sluit de eerste maand van het schooljaar af met inspiratie uit diverse workshops en leg contacten met collega's uit diverse scholen en onderwijsnetten.

In de kijker

(Leren) kijken naar bewegende beelden: een volwaardige vaardigheid 24-11-2022

Onze leerlingen kijken liever dan ze lezen? Een open deur intrappen, heet zoiets. We leven vandaag de dag immers duidelijk in een beeldcultuur. Jammer? Misschien, maar niet getreurd: laat ons van de nood een deugd maken, met die beelden aan de slag gaan en samen met hen kritischer leren kijken en zo de schoonheid van bewegende beelden te leren ontdekken.

Lees meer

Geschiedenis in de klas: fris je vakdidactische kennis op 11-10-2022

Het geschiedenisonderwijs staat niet stil: nieuwe eindtermen, nieuwe begrippen, nieuwe werkvormen… Centraal hierbij staat de nadruk op historisch denken bij leerlingen. Dit omvat niet alleen het uitbouwen van een historisch referentiekader, maar ook het inzetten op bronnenstudie, beeldvorming, redeneren en reflecteren. Wil je je lessen beter afstemmen op de (nieuwe) eindtermen historisch bewustzijn? Wil je weten hoe je een les geschiedenis sterk vakdidactisch opbouwt? Of fris je graag je vakdidactische kennis op? Ben je gewoon benieuwd naar nieuwe inzichten op het vlak van geschiedenisonderwijs? Dan is dit nascholingstraject iets voor jou. Je gaat samen met vakgenoten aan het werk en krijgt een stevige basis van het hoe, wat en waarom van krachtig geschiedenisonderwijs.

Lees meer

Groeien in executieve functies. Hoe? Zo! Het versterken van de executieve functies in de lagere school 13-01-2023

Ben je benieuwd naar hoe je jouw leerlingen kan ondersteunen zodat ze niet zomaar impulsief het antwoord doorheen de klas roepen, zodat ze de instructie onthouden, zodat ze zich kunnen aanpassen als de instructie verandert? Met andere woorden hoe kan je de executieve functies van jouw leerlingen versterken en wat kan je op welke leeftijd verwachten? 

 

Lees meer

Nascholingsaanbod 2022-2023

Ontdek het ruime nascholingsaanbod van CNO voor het schooljaar 2022-2023 op de manier die bij jou past!

  • Gebruik de boomstructuur van onze website via de knop 'Nascholingsaanbod' links bovenaan.
  • Ga gericht op zoek via de zoekfunctie van onze website rechts bovenaan.
  • Blader door één of meerdere van onze themaboekjes:

Taal en cultuur,
maatschappij en economie

Wetenschappen, wiskunde, techniek en STEM

Leerlingenbegeleiding

Basisonderwijs

Leidinggevenden en ondersteunend personeel

Vakoverschrijdend aanbod

Ontvang je geen boekje van ons, maar wil je er in de toekomst graag eentje krijgen?

Je hebt reeds een account bij CNO? Meld je aan via de knop rechtsbovenaan, klik op 'Mijn portaal' en vink het vakje naast 'Brochures op mijn postadres' aan.

Je hebt nog geen account bij CNO? Klik op onderstaande knop om een account aan te maken. Vul zeker het onderwijsniveau waar je actief bent aan, je functie en indien van toepassing de vakken die je geeft. Zo ontvang je enkel informatie die voor jou relevant is.

Ik wil informatie op maat van CNO ontvangen


Een andere vraag?

Contacteer ons:

 03 265 29 60 
 cno@uantwerpen.be


Volg ons op:

 Facebook
 LinkedIn
YouTube

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.