CNO

Universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel

 

Over CNO  Contacteer CNO

Boekjes voorjaar 2023
De Boogkeers
Campus Drie Eiken - gebouw D
De Boogkeers - onthaal
Leslokaal

Welkom!

Het voorjaar van 2023 brengt opnieuw een ruim aanbod aan nascholingen voor iedereen in het brede onderwijsveld. Ontdek het aanbod op deze website of via de meest recent themaboekjes.

Wil je informatie van CNO op jouw maat ontvangen in je brievenbus of mailbox, lees dan hier hoe je jouw communicatievoorkeuren instelt!

In de kijker

Verhoog die motivatie! Maak van je les Frans een belevenis voor je leerlingen (herhaling 3) 30-03-2023

Wil je ook je lessen Frans levendig en levensecht maken? Wil je ook de frisse tegenzin van je leerlingen ombuigen? De leerkrachten Frans van Atheneum Herzele namen de drastische beslissing om alle handboeken aan de kant te schuiven en hun vak nieuw leven in te blazen. Zo bouwen ze hun klas om tot redactie of rechtbank. Laat je inwijden in hun projectmatige aanpak en geef de motivatie van jouw leerlingen en van jezelf een flinke boost!

Lees meer

Ontwerp je lessen op een visueel aantrekkelijkere manier 22-03-2023

Bied jij je leerlingen eigen ontworpen lessen aan? In deze sessie exploreer je hoe jij jouw leerlingen kan motiveren en activeren door je eigen materiaal visueel aantrekkelijker te maken en in te zetten op differentiatie. Je gaat tijdens de workshop op een interactieve manier aan de slag met programma’s als Canva en Google Site.  

Lees meer

Kernwapens: terug van weg geweest? 08-03-2023

Er zijn twee existentiële gevaren voor de mensheid: de opwarming van de aarde en kernwapens. De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande nucleaire dreiging heeft veel mensen naar de apotheker doen lopen voor jodiumtabletten. Ook jongeren stellen zich veel vragen over het nucleaire gevaar. In deze nascholing krijg je de nodige basiskennis en een interactieve werkvorm aangereikt om samen met je leerlingen uit de derde graad aan de slag te gaan rond de problematiek van kernwapens.

Lees meer

Nascholingsaanbod voorjaar 2023

Ontdek het ruime nascholingsaanbod van CNO voor het voorjaar van 2023 op de manier die bij jou past!

  • Gebruik de boomstructuur van onze website via de knop 'Nascholingsaanbod' links bovenaan.
  • Ga gericht op zoek via de zoekfunctie van onze website rechts bovenaan.
  • Blader door één of meerdere van onze themaboekjes:

Taal en cultuur,
maatschappij en economie

Wetenschappen, wiskunde, techniek en STEM

Leerlingenbegeleiding

Basisonderwijs

Leidinggevenden en ondersteunend personeel

Vakoverschrijdend aanbod

Ontvang je geen boekje van ons, maar wil je er in de toekomst graag eentje krijgen?
Blijf je graag op de hoogte via een digitale nieuwsbrief op jouw maat?

Je hebt reeds een account bij CNO? Meld je aan via de knop rechtsbovenaan, klik op 'Mijn portaal' en vink het vakje naast 'Brochures op mijn postadres' en/of 'Digitale nieuwsbrieven' aan.

Je hebt nog geen account bij CNO? Klik op onderstaande knop om een account aan te maken. Vul zeker het onderwijsniveau waar je actief bent aan, je functie en indien van toepassing de vakken die je geeft. Zo ontvang je enkel informatie die voor jou relevant is.

Ik wil informatie op maat van CNO ontvangen

 


Lespakketten Klimaatlink

Op 25 oktober vond de lancering plaats van 4 lespakketten voor klimaateducatie in het secundair onderwijs. De voorstelling van de lespakketten vind je in deze video.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook de opname van het volledige evenement met inleidende sprekers van Stad Antwerpen, Stad Sint-Niklaas en Universiteit Antwerpen.

Meer informatie: www.uacno.be/22WET007A en www.uantwerpen.be/klimaatlink


Afstandsonderwijs bij CNO

In coronatijden heeft afstandsonderwijs een grote sprong voorwaarts gemaakt. De ervaring leerde ons dat afstandsonderwijs ook in de toekomst mogelijkheden biedt voor CNO-nascholingen.
Wat denk jij van nascholingen in afstandsonderwijs? Welke vormen van afstandsonderwijs verkies jij? Welke onderwerpen vind jij geschikt om via digitale weg te volgen? Laat het ons weten via dit formulier!


Een andere vraag?

Contacteer ons:

 03 265 29 60 
 cno@uantwerpen.be


Volg ons op:

 Facebook
 LinkedIn
YouTube

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.