Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Ontwerpen van papieren vliegtuigen onder strikte voorwaarden - Ervaar zelf een niveau twee STEM-les/workshop 29-01-2020

Ervaar tijdens deze workshop de verschillende stappen van tinkering (directe feedback, trial and error).

Lees meer

Dramatische expressie in de lessen moderne vreemde talen 20-02-2020

Lees meer

ICT effectief én laagdrempelig integreren om leerlingen te activeren 09-03-2020

Een goede integratie van technologie in het onderwijs draagt bij tot de motivatie, de activering én de resultaten van je leerlingen. Het inzetten van e-learning wordt door leerkrachten echter vaak ervaren als tijdverlies, complex en stresserend. ICT-integratie in onderwijs hoeft echter niet altijd een moeilijk huwelijk te zijn.

Lees meer


Interactief hoorcollege "Economie ontcijferd"

Tijdens ‘Economie ontcijferd’ ontdekken leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen ontdekken ze hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven.

'Economie ontcijferd' is een gratis initiatief van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen. De interactieve lessenreeks vindt vier keer plaats: op dinsdag 4 en donderdag 6 februari 2020, telkens in de voor- en in de namiddag.

Meer informatie vind je op deze webpagina of in de flyer.