Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Dag van het economieonderwijs 2020 - Inspelen op de nieuwe eindtermen - uitgesteld naar 2/10/2020 02-10-2020

Lees meer

Energie heb je en kracht oefen je uit op! 14-10-2020

Wanneer leerlingen jouw klas binnenstappen, kennen ze de woorden energie, kracht en vermogen. Ze geven er een intuïtieve betekenis aan. Deze intuïtieve betekenis verschilt echter van de wetenschappelijke betekenis en dat is voor veel leerlingen erg verwarrend. In deze nascholing wordt de wetenschappelijke betekenis van deze begrippen uitgelegd en gespiegeld aan de intuïtieve betekenis die leerlingen eraan geven. Bovendien maak je kennis met lesmateriaal dat deze verwarring efficiënt opheldert.

Lees meer

(V)aardig in gesprek met leerling en ouders in het BaO 22-09-2020

Vanuit het begeleidingsgebeuren binnen de school vinden we dat het ons al aardig lukt om in gesprek te gaan met leerlingen en ouders. Toch gaan we makkelijk voorbij aan de beleving van de leerling en de ouders en slagen we er onvoldoende in om “hun spoor” te beluisteren en te volgen. Vaardig in gesprek gaan betekent dat we ons vaardigheden eigen maken om beter aan te sluiten op het spoor van de leerling en de ouders en van daaruit de begeleiding optimaler vorm geven en groei mogelijk maken.

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update 31 maart 2020

Als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19-virus, zal geen enkele CNO-nascholing van het derde trimester doorgaan via contactonderwijs. Wij bieden waar mogelijk de geplande cursussen en themadagen aan via afstandsonderwijs. De overige nascholingen stellen we uit tot volgend schooljaar of hebben we noodgedwongen afgelast.

CNO brengt jou tijdig op de hoogte van de nieuwe afspraken voor de cursus waarvoor je je hebt ingeschreven. Het Centrum Nascholing Onderwijs bedankt je nu al voor je begrip.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Het CNO-team