Dag van het economieonderwijs 2024 - Port of Antwerp-Bruges: een logistieke uitdaging tussen haven en hinterland - Lezing 4 (13:30 - 14:30)

Keuze Lesgever
Onbekend en onbemind maar heel populair: “De eCommerce last mile”. Hoe een pakje tot aan je deur geraakt Roel Gevaers

De laatste jaren heeft eCommerce een sterke groei en ingrijpende veranderingen doorgemaakt. We bestuderen hoe eCommerce en pakjeslogistiek het voorbije decennium is geëvolueerd. Hierbij hebben we bijzondere aandacht voor de gevolgde strategieën, de toegepaste innovaties en het economische model achter eCommerce en de “last mile”. Ook bespreken we de sociale en ecologische impact van eCommerce en de last mile logistiek.

Roel Gevaers is professor aan de Universiteit Antwerpen en de Antwerp Management School. Hij is verbonden aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en geeft les in het departement Transport en Logistiek. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de last mile en supply chain management, waarbij hij zich richt op onderwerpen zoals magazijnbeheer, eCommerce, transportplanning en duurzaamheid in de logistiek. Rond deze thema’s bracht hij talrijke publicaties uit. Daarnaast heeft hij met verschillende bedrijven en organisaties samengewerkt om hun logistieke processen te verbeteren. In 2023 werd Roel Gevaers uitgeroepen tot “Teacher of the Year” aan de Antwerp Management School.


Terug naar overzicht van workshops