Focus op OKAN

Inleiding

De online inschrijvingen zijn afgesloten. Je bent zeker nog welkom om je ter plaatse in te schrijven. Meld je aan aan de onthaalbalie van CNO. We schrijven je dan manueel in. Tip: kijk even na of jouw gewenste sessies nog niet volzet zijn. Bij inschrijvingen ter plaatse kan er GEEN lunch voorzien worden, dus breng jouw eigen lunch mee.

Op 2 juni 2023 organiseert CNO de eerste themadag voor leraren, leerlingenbegeleiders, coördinatoren en leidinggevenden van OKAN-scholen.

Inspireren, motiveren en leren van elkaar zijn de sleutelwoorden van deze dag. Input van experten en doorleefde goede praktijken van verschillende scholen vormen de dubbele focus. Het is ontzettend fijn om te mogen rekenen op een bijdrage van zoveel verschillende scholen: TN Antwerpen, KOZI Merksem, PTS Maasmechelen, IMS Antwerpen, KS Diest en KA Hoboken. Alle aangeboden workshops willen jou als leerkracht, leerlingenbegeleider, coördinator, leidinggevende binnen OKAN (verder) versterken.

Tussen de verschillende workshops door is er ruimte voor netwerkverbreding.

Je bent meer dan welkom!

Doelgroep

Leerkrachten, leerlingenbegeleiders, coördinatoren en leidinggevenden van OKAN-scholen, zowel starters als collega's met meer ervaring. Ook als je er als individuele leraar of als school aan denkt om met OKAN te starten en zo mee een bijdrage te leveren aan deze maatschappelijke uitdaging, is deze dag geknipt voor jou.

Rondes

09:30 - 10:45 Workshops - ronde 1
11:00 - 12:15 Workshops - ronde 2
13:00 - 14:15 Workshops - ronde 3
14:30 - 15:45 Workshops - ronde 4

Praktisch

De code van deze studiedag is 22/OND/998
Deze studiedag vindt plaats op 02-06-2023 in de Boogkeers, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen.
Jouw bijdrage: 132 EUR.


We verwelkomen je graag vanaf 9.00 uur in de Boogkeers.

Voor aanvang van je eerste workshop en tijdens de pauzes kan je op de tweede verdieping de infostands van DocAtlas en CVO Vitant bezoeken.

DocAtlas is een gespecialiseerde bibliotheek met lesmateriaal rond welbevinden, burgerschap en taal! Speciaal voor deze dag selecteerde DocAtlas een aantal lesmethodes, spelmaterialen, makkelijk-lezen boeken voor jongeren en nog veel meer.

Sommige leerlingen die 18 jaar of ouder zijn, voelen zich niet meer op hun plaats op de middelbare school. Op vraag van en in samenwerking met Antwerpse OKAN-scholen startte CVO Vitant 5 jaar geleden OPSTAP op, een traject na OKAN.  Jongvolwassenen verbeteren er hun (school)Nederlands en timmeren tegelijkertijd aan de weg naar een diploma secundair onderwijs via het volwassenenonderwijs.

Lunchpauze van 12.15 tot 13.00 uur.

Digitale syllabus, dranken en broodjesmaaltijd zijn inbegrepen in de deelnameprijs van deze themadag.


Inlichtingen bij: Karolien Geukens, 03 265 90 60, karolien.geukens@uantwerpen.be