Zoek een nascholing
Je bent hier:   Be prepared: hoe bereid je leerlingen voor op Engels in het hoger onderwijs?

Be prepared: hoe bereid je leerlingen voor op Engels in het hoger onderwijs?

Het Engels is de lingua franca van de wetenschap. Leerlingen die na het secundair onderwijs verder studeren, zullen dus automatisch met de taal in contact komen. Uit onderzoek blijkt dat een deel van de studenten onder meer moeite hebben met het lezen van Engelstalige academische teksten.

Vraag jij je af wat je in je lessen Engels kan doen om hen beter voor te bereiden? In deze cursus krijg je concrete tips en inspiratie!

Programma

Je komt meer te weten over het aandeel van Engels in Nederlandstalige opleidingen in het hoger onderwijs en je krijgt voorbeelden te zien van het materiaal dat studenten moeten kunnen verwerken.

Vervolgens laten we ons inspireren door didactische inzichten en opdrachten in handboeken, geven we tips over hoe je je lessen kan aanpassen om je leerlingen beter voor te bereiden en kan je een aantal werkvormen uitproberen.

Tot slot krijg je informatie over voorbereidende oefeningen waarnaar je je leerlingen kan verwijzen en ga je zelf aan de slag met een aantal van deze oefeningen.

Doelstellingen

Als deelnemer:

  • krijg je zicht op het aandeel Engels in Nederlandstalige opleidingen in het hoger onderwijs;
  • verken je Engelstalig materiaal uit uiteenlopende opleidingen hoger onderwijs;
  • krijg je concrete werkvormen, tips en tools aangeboden die in de Engelse les kunnen ingezet worden om leerlingen beter voor te bereiden.

Doelgroep

Leerkrachten Engels uit de derde graad aso, tso en kso

Begeleiding

Els Le Page is taalverantwoordelijke Engels en taaldocent Engels en NT2 bij Linguapolis. Zij ontwikkelde – in samenwerking met UA-taaldocenten – zelftesten Engels voor ‘Get Started’, een online voorbereidingsplatform voor toekomstige studenten, leerkrachten en studiekeuzebegeleiders secundair onderwijs.

Praktisch

Cursuscode: 21/ENG/024A


Jouw bijdrage: 66 EUR.
Inlichtingen bij: Gonda Peeters, 03 265 56 27, gonda.peeters@uantwerpen.be

Datum Beginuur Einduur Locatie
dinsdag 30 november 2021 09:30u 12:30u Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 103 (eerste verdieping)


Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Klik hier voor het huidige nascholingsaanbod.

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen