Zoek een nascholing
Je bent hier:   COS-brochure en risico-analyses (herhaling 2)

COS-brochure en risico-analyses (herhaling 2)

Sinds begin schooljaar 2020-2021 wordt van leerkrachten wetenschappen verwacht dat ze een risicoanalyse maken van de gebruikte chemicaliën en de proefopstellingen in hun lessen. Hierbij dient o.m. rekening gehouden te worden met de COS-adviezen en de wetgeving die van toepassing is. De COS-werkgroep ontwikkelde hiertoe een applicatie die dit op een gebruiksvriendelijke manier toelaat te doen. In enkele gevallen moet hier ook de preventiedienst van de school rechtstreeks bij betrokken worden.
Maar er is natuurlijk nog meer. Wat doe ik met het afval? Hoe sla ik mijn producten op?

Programma

Wat zijn de COS-adviezen en waarop zijn ze gebaseerd? Hoe bindend zijn deze adviezen? Hoe maak ik een risicoanalyse? Waarom moet ik dit doen? Waar vind ik voldoende informatie? Wat met chemisch afval? Waarop moet ik letten bij de opslag van de chemicaliën? Hoe kunnen preventiedienst en leerkrachten wetenschappen één team vormen?
Op deze en andere vragen poogt deze nascholing je een antwoord te geven. Met een degelijke uiteenzetting waarin iedereen de kans krijgt zijn persoonlijke vragen te stellen. Met antwoord en wederwoord.

Doelstellingen

Leerkrachten zijn na deze nascholing voldoende geïnformeerd om op hun school (nog beter) op een veilige en milieubewuste manier met chemicaliën en met chemische experimenten om te gaan.

Doelgroep

Leerkrachten wetenschappen, leerkrachten betrokken bij STEM-proeven waarbij chemicaliën gebruikt worden en preventieadviseurs

Begeleiding

Marc Verhaeghe was werkzaam in het onderwijs als leerkracht chemie en als preventieadviseur.

Praktisch

Cursuscode: 21/CHE/018C

Cursusmateriaal inbegrepen


Jouw bijdrage: 66 EUR.
Inlichtingen bij: Miet Oost, 03 265 29 79, miet.oost@uantwerpen.be

Datum Beginuur Einduur Locatie
woensdag 26 januari 2022 13:30u 16:30u Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 201 (tweede verdieping)


Deze cursus is volzet.
Inschrijven voor herhalingscursus

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen