Zoek een nascholing
Je bent hier:   Automatisatie m.b.v. PLC’s: next level

Automatisatie m.b.v. PLC’s: next level

Staat er in jouw school een machine die jouw studenten dienen te automatiseren via een Siemens PLC, en is het PLC-gedeelte een uitdaging voor jou?

Wens jij je bestaande automatisatievaardigheden uit te breiden met meer kennis en vaardigheden rond sequentiële programmatie en analoge signaalverwerking?

Of heb jij binnenkort een project voor jouw studenten die deze technologieën moeten samenbrengen tot een werkend geheel?

Dan is deze nascholing een must-do voor jou! Op een praktische manier leren wij je vaardigheden aan gedurende dit hands-on nascholingsmoment.

Programma

Gedurende deze dag ga je praktisch en individueel aan de slag met Siemens TIA Portal in combinatie met een Siemens S7-1200 PLC.

D.m.v. opdrachten leer je

  • sequentiële programmatie d.m.v. GRAFCET toe te passen;
  • analoge signalen te verwerken;
  • hardware- en softwarestoringen te debuggen;
  • je eigen automatisatieproject in dienst te nemen.

Doelstellingen

Na het volgen van de nascholing

  • zet je een GRAFCET om naar softwarecode;
  • interpreteer en scaleer je analoge signalen;
  • debug je, binnen het kader van de opdrachten, storingen na analyse.

Doelgroep

De nascholing richt zich op leerkrachten 3de graad dubbele finaliteit en arbeidsmarkt die reeds vertrouwd zijn met PLC-sturingen (basiskennis), maar die uitgebreidere kennis wensen op te bouwen inzake het automatiseren ervan m.b.v. Siemens PLC’s.

Basiskennis PLC en elektriciteit, inzake het opbouwen van vermogen- en stuurkringen, alsook ICT-vaardigheden, zoals het gebruik van Windows 10 en Windows Verkenner, zijn vereist.

Begeleiding

Geert Van Grieken is lesgever aan de AP Hogeschool gespecialiseerd in het gebruik van PLC & HMI in industriële automatisatie toepassingen. Hij is auteur van het boek Automatisatie, Programmeerbare sturingen, (editie 2021), dat ontwikkeld is voor de beginnende automatisatietechnicus.

Nick Verboven heeft meer dan 20 jaar ervaring in de industriële automatisering, voornamelijk in softwareontwerp en PLC-programmatie. Deze ervaring blijft hij hands-on verruimen in automatisatieprojecten. Hij doceert voornamelijk softwareontwerp en programmatie in Siemens TIA Portal, Beckhoff Twincat, Microsoft .net en safety applicaties. 

Praktisch

Cursuscode: 24/ELA/002A

Syllabus inbegrepen


Jouw bijdrage: 132 EUR.
Inlichtingen bij: Miet Oost, 03 265 29 79, miet.oost@uantwerpen.be

Mee te brengen door cursist

Het wordt aanbevolen om het handboek Automatisatie, Programmeerbare sturingen, editie 2021, ISBN 978-90-497-0098-0, uitgeverij Plantyn aan te kopen.

Datum Beginuur Einduur Locatie
dinsdag 10 juni 2025 09:00u 17:00u AP Hogeschool Campus Hallen, Slachthuislaan70, 2060 Antwerpen


Schrijf in voor deze cursus

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen