Zoek een nascholing
Je bent hier:   Bezoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde

Bezoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen streeft naar continue vooruitgang van wetenschap en gezondheid, met focus op innovatief onderzoek, geavanceerd onderwijs, professionele dienstverlening en het delen van capaciteiten met onze partnerinstellingen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Programma

Tijdens het bezoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde vertellen we over de geschiedenis van het ITG en het gebouw en belichten we de werking van de drie wetenschappelijke departementen van het ITG, gericht op pathogenen, patiënten en populaties. Naast een algemene rondleiding is er ook een specifieke rondleiding in de laboratoriumomgeving.

Doelstellingen

Na het volgen van de nascholing:

  • heb je een beter zicht op de oorsprong en bestaansreden van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de rol die het Instituut gespeeld heeft en blijft spelen;
  • heb je een beter gevoel voor het werkveld waarin jonge wetenschappers terechtkomen als ze kiezen voor een carrière in academisch wetenschappelijk onderzoek.

Doelgroep

Deze rondleiding is nuttig voor iedereen, maar is specifiek interessant voor leerkrachten en docenten geschiedenis, biologie en natuurwetenschappen.

Begeleiding

Nico Van Aerde werkt al sinds 2007 voor het ITG in verschillende rollen en kent het ITG door en door. Hij maakt deel uit van de Communicatiedienst van het ITG en is verantwoordelijk voor de publiekswerking, waarbij hij onder andere instaat voor de erfgoedwerking en het organiseren van openbare evenementen.

Praktisch

Cursuscode: 24/BIO/034A


Jouw bijdrage: 66 EUR.
Inlichtingen bij: Miet Oost, 03 265 29 79, miet.oost@uantwerpen.be

Datum Beginuur Einduur Locatie
donderdag 17 oktober 2024 13:30u 16:30u Instituut voor Tropische Geneeskunde, Nationalestraat 155, 2000 Antwerpen


Schrijf in voor deze cursus

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen