Zoek een nascholing
Je bent hier:   BookWidgets: een tool om interactieve leermomenten te creëren en te differentiëren. Een krachtig hulpmiddel voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. (herhaling 1) - live online nascholing

BookWidgets: een tool om interactieve leermomenten te creëren en te differentiëren. Een krachtig hulpmiddel voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. (herhaling 1) - live online nascholing

Hoe kan je digitaal en interactief lesmateriaal maken met BookWidgets? Je leert hoe je een automatisch verbeterde opdracht kan opstellen en hoe je handige functies kan inzetten om deze ook op maat van de leerling aan te bieden. Zo kan je je specifiek richten naar leerlingen met een leerstoornis.

Programma

Voormiddag

In de beginnerscursus maak je kennis met de basis van BookWidgets. Je leert hoe je een automatisch verbeterde oefening kan maken. Je leert ook hoe je hem kan delen met leerlingen en hoe je feedback kan geven op hun werk. Daarnaast krijg je meteen veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan en eigen materiaal om te vormen. Je kan uiteraard ook gerichte vragen stellen aan de docente.

Namiddag

In dit deel komen de specifieke BookWidgets functies en oefeningen aan bod die leerlingen met een leerstoornis kunnen helpen. Hoe pas je een oefening aan op maat van een leerling? Je krijgt daarnaast ook veel tips over hoe je BookWidgets kan inzetten om te differentiëren. Ook hier ga je na de uitleg zelf aan de slag met eigen materiaal en kan je vragen stellen aan de docente.

Doelstellingen

De deelnemers:

  • kunnen zelf een digitale BookWidgetsopdracht maken, delen met leerlingen en verbeteren;
  • kunnen via BookWidgets feedback geven aan hun leerlingen;
  • weten hoe ze zelf een BookWidgetsopdracht kunnen maken op maat van een leerling (met een leerstoornis).

Doelgroep

Leerkrachten s.o.

Begeleiding

Lucie Renard werkt reeds vier jaar bij BookWidgets en geeft ook les als graduaatlector. Ze onderhoudt de internationale BookWidgetsblog en geeft leerkrachten over heel de wereld inspiratie om creatief aan de slag te gaan met educatieve technologie. Uiteraard kent ze BookWidgets vanbinnen en vanbuiten en informeert ze leerkrachten over de oneindige mogelijkheden van de tool.

Praktisch

Cursuscode: 20/LZG/037B

Deze nascholing vindt plaats via live online afstandsonderwijs.

BookWidgets is een betalende tool met een gratis proefperiode van 30 dagen.


Jouw bijdrage: 126 EUR.
Inlichtingen bij: Carolyn Smout, 03 265 29 73, carolyn.smout@uantwerpen.be

Mee te brengen door cursist

Eigen laptop en oplader.

Datum Beginuur Einduur Locatie
donderdag 18 maart 2021 09:30u 16:30u via afstandsonderwijs (Microsoft Teams)


Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Klik hier voor het huidige nascholingsaanbod.

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen