Je bent hier:   Leerlingenadministratie s.o. voor beginners

Leerlingenadministratie s.o. voor beginners

Als medewerker van een leerlingensecretariaat van een secundaire school ben je verantwoordelijk voor een correcte administratieve opvolging van een veelheid aan leerlingendossiers. Tijdens dit traject kom je als beginnend medewerker van een leerlingensecretariaat meer te weten over de actuele onderwijswetgeving i.v.m. leerlingen. Je focust op de structuur en organisatie van het s.o. en de algemene leerlingendossiers en zoomt daarnaast in op enkele specifieke thema’s zoals leerlingenkenmerken, toelatingsvoorwaarden en tijdelijk onderwijs aan huis. Je leert eveneens de praktische werking van een leerlingensecretariaat in een veelheid van aspecten kennen.

Dag 1: structuur en organisatie van het voltijds secundair onderwijs betreffende leerlingenadministratie – algemene leerlingendossiers.

Dag 2: specifieke leerlingenadministratie met o.m. verificatie, leerlingenkenmerken, tijdelijk onderwijs aan huis,  tuchtmaatregelen, samenwerking met CLB en ondersteuningsnetwerken en GDPR.

Dag 3: inschrijvingsdecreet – toelatingsvoorwaarden – deliberaties.

Werkvormen:

• Leergesprek;
  • Demonstratie;
  • Inbreng deelnemers.

• Je hebt kennis over de praktische werking van een leerlingensecretariaat.
  • Je kiest op zelfstandige basis de relevante wetgeving i.v.m. leerlingen.
  • Je interpreteert de relevante wetgeving correct.
  • Je past de relevante wetgeving correct toe.
  • Je verzamelt op een overzichtelijke manier leerlingengegevens.

Beginnende medewerkers leerlingensecretariaten, max. 1 jaar ervaring.
Geen voorkennis vereist.

Dirk Neelen was van 2004 tot 2016 secretaris Scholengemeenschap Voorkempen (met o.m. begeleiding leerlingensecretariaten) en vanaf 2016 stafmedewerker schoolbestuur KOBA Voorkempen.

Deze cursus loopt over 3 dagen.

Cursuscode: 22/OP/040A

Cursusmateriaal en lunches inbegrepen.

Inlichtingen bij: Reinhilde Mampuys, 03 265 46 82, reinhilde.mampuys@uantwerpen.be

Verwachte voorbereiding door deelnemer

Korte vragenlijst.

maandag 17 oktober 2022 09:00u 16:00u Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 203 (tweede verdieping)