Zoek een nascholing
Je bent hier:   Numerieke methodes

Numerieke methodes

Geef je les in een studierichting van de derde graad met een minimumdoel over numerieke methodes? Wil je kennismaken met lesmateriaal over numerieke methodes dat bovendien aansluit bij de leerstof wiskunde? Dwengo vzw ontwikkelde hiervoor kant-en-klaar lesmateriaal dat je alvast kan bekijken op https://dwengo.org/algoritmes.

Programma

Tijdens de nascholing krijg je te zien voor welke wiskundige onderwerpen gekozen werd in dit lesmateriaal. De wiskundige inhoud wordt uitvoerig uitgelegd. Je maakt kennis met de interactieve notebooks die je nadien kan gebruiken in de klas. In deze notebooks worden de numerieke methodes geprogrammeerd in Python om een probleem op te lossen.

Voor het programmeergedeelte werd gekozen voor Python als taal en Jupyter Notebook als omgeving. Alle materiaal is toegankelijk via de browser, bijkomende software installeren is niet nodig.

Doelstellingen

Na het volgen van de nascholing

  • beschrijf je enkele numerieke methodes die begrepen kunnen worden met wiskunde van de tweede of derde graad van het secundair onderwijs;
  • begrijp je de wiskunde waarop de numerieke methodes zijn gebaseerd;
  • begrijp je het verband tussen de wiskundige concepten en de algoritmes achter de numerieke methodes;
  • ga je in de klas met de notebooks aan de slag om met de leerlingen de algoritmes achter de numerieke methodes te programmeren;
  • weet je hoe je daarin principes van computationeel denken aan bod kan laten komen.

Doelgroep

Leerkrachten informatica, wiskunde, wetenschappen, STEM 3de graad secundair onderwijs. Lerarenopleiders wiskunde, wetenschappen, STEM voor leerkrachten secundair onderwijs (EDUMA).

Enige voorkennis van Python is meegenomen, hoewel elke programmeercode wordt uitgelegd in de nascholing. Je kan jezelf wat voorbereiden via de leerpaden op de projectpagina's Programmeren met Python of Python in de wiskundeles

Begeleiding

Natacha Gesquière is licentiaat wiskunde. Ze stond vele jaren in het onderwijs als leerkracht wiskunde, maar is nu STEM-coach van de cel iSTEM inkleuren, de UGent en Dwengo vzw. Ze ontwikkelt didactisch materiaal voor Dwengo vzw rond STEM, computationeel denken, artificiële intelligentie en programmeren.

Praktisch

Cursuscode: 24/WIS/076A

Syllabus en online materiaal inbegrepen.


Jouw bijdrage: 66 EUR.
Inlichtingen bij: Miet Oost, 03 265 29 79, miet.oost@uantwerpen.be

Mee te brengen door cursist

Laptop met internetbrowser

Verwachte voorbereiding door deelnemer

Enige voorkennis van Python is meegenomen, hoewel elke programmeercode wordt uitgelegd in de nascholing. Je kan jezelf wat voorbereiden via de leerpaden op de projectpagina's Programmeren met Python of Python in de wiskundeles

Datum Beginuur Einduur Locatie
vrijdag 21 februari 2025 13:30u 16:30u Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 202 (tweede verdieping)


Schrijf in voor deze cursus

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen