Zoek een nascholing
U bent hier:  

AmAI! Wat AI voor jou als onderwijsprofessional allemaal betekenen kan

Deze themadag neemt jou mee in de fascinerende wereld van AI. Zowel wie op zoek is naar theoretische onderbouwing als praktische toepassingen in onderwijs, komt aan zijn trekken. 

Het ruime aanbod van keuzesessies  illustreert het brede toepassingsveld van AI binnen onderwijs. Je kan kiezen voor sessies die praktijkgericht zijn en vooral kijken naar hoe je AI als ondersteuning van je onderwijsactiviteit verantwoord kan inzetten. Je ontdekt hoe AI jou kan helpen als onderwijsassistent, bv. bij het geven van taalondersteuning of formatieve feedback, in de lessen taal of de lessen wetenschappen en wiskunde. Daarnaast kan je je verdiepen in de wereld van prompting, de mogelijkheden bij het ontwerpen van scholen, de fundamenten van AI-systemen of sta je stil bij de uitbouw van leerlijnen en het verantwoord omgaan met deze nieuwe vorm van technologie.

Aan de sessies in voor- en namiddag gaat telkens een boeiende plenaire lezing vooraf. In de eerste kijkt Anthony Longo vanuit historisch en filosofisch perspectief naar deze diepgaande technologische innovatie. Van alle tijden, niet? Na de middag focust Luna De Bruyne o.a. op de nu vaak spontaan gelegde link tussen taal en intelligentie.

AmAI, dat belooft een leerrijke dag te worden!

LOGO VAIA

 

 

Deze themadag kwam tot stand in samenwerking met VAIA, de Vlaamse AI Academie. Meer info via www.vaia.be.